108 akademikere støtter mål om mer plantebaserte universitetskantiner
Nylig har Grønn Framtid sammen med 108 akademikere i Norge publisert et åpent brev hvor vi oppfordrer norske universitets- og høyskolekantiner til å øke andelen plantebaserte retter de serverer til minst 50 %.
Denne oppfordringen er basert på solid forskning som viser at et skifte mot et mer plantebasert kosthold ikke bare er et valg, men en nødvendighet for å møte de akutte utfordringene knyttet til klimaendringer, ressursknapphet og folkehelse. Som en viktig aktør i studentvelferden kan studentsamskipnadene gjøre en stor forskjell for både miljøet og helsen til studentene ved å prioritere bærekraftige matvalg.
Kantinemat – en nøkkel til forandring
1,1 million måltider blir spist i norske kantiner hver dag. Samtidig står husdyrsektoren for 12 % av globale klimagassutslipp, like mye som hele India, Japan og Brasil – til sammen! Når kantiner tar bærekraftige grep, påvirker de matindustrien og inspirerer folk til å lage plantebasert mat hjemme, noe som skaper en viktig snøballeffekt for et mer bærekraftig matsystem.
Trykk her for å lese mer.