Chana Masala

Chana Masala er en uimotståelig indisk klassiker med kikerter i en krydret tomatsaus. Serveres med ris.

Antall porsjoner: 50 | Utskriftsvennlig versjon | Tilbake til oversikt

Ingredienser Mengde
Passerte tomater, hermetisk
3,8 l
Kikerter, drenert
4,7 kg
Vegetabilsk olje, f.eks. rapsolje
240 ml
Løk, hakket
1,36 kg
Spisskummen, malt
55 g
Salt
73 g
Hvitløkspulver
66 g
Ingefær, malt
50 g
Chilipulver
Etter smak (f.eks. 45 g)
Koriander, tørket
15 g
Gurkemeie
2 ss (15 g)
Garam Masala (krydderblanding)
30 g (4 ss)
Sitronsaft
180 ml
For risen
Fullkornris, tørr
3 kg
Vann
2,4 l

Fremgangsmåte

1. Tilbered risen med vann.

2. Forvarm ovnen til 175°C.

3. Kombiner alle ingrediensene, unntatt garam masala, sitronsaft og ris, i en stekeform. Rør om og dekk til.

4. Plasser i ovnen i omtrent 20 minutter, til blandingen er gjennomvarm.

5. Tilsett garam masala og sitronsaft i kikertblandingen og rør godt til alt er jevnt blandet.

6. Server over ris.

Klikk her for utskriftsvennlig versjon.

 

Oppdag flere spennende oppskrifter i vår håndbok!

Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å hjelpe kantiner med å introdusere mer plantebasert mat på menyen. Bestill din håndbok gratis her!