Indisk Søtpotetcurry

Denne indiske søtpotetcurryen er en smakfull rett med søtpoteter, linser, kokosmelk, og et utvalg aromatiske krydder. Serveres med ris og toppes med frisk koriander og nøtter for ekstra crunch.

Antall porsjoner: 50 | Utskriftsvennlig versjon | Tilbake til oversikt

Ingredienser Mengde
Ris
3,0 kg
Vårløk, skivet
5 stk
Ingefær, skivet
150 g
Hvitløk, finhakket
3 hoder / 120 g
Karripulver
125 g
Gurkmeie
50 g
Appelsinjuice
2,0 l
Grønnsaksbuljongpulver
150 ml
Kokosmelk
3,0 l
Gulrøtter, terninger
4,0 kg
Søtpotet, terninger
7,5 kg
Paprika, terninger
4,0 kg
Røde linser, hermetisk
2,5 kg
Ananas, terninger
2,5 stk
Salt
50 g
Koriander, fersk
0,2 kg
Cashewnøtter eller peanøtter
1,25 g

Fremgangsmåte

1. Kok risen etter anvisning på pakken.
2. Stek vårløk, ingefær og hvitløk i olje.
3. Krydre med karri og gurkemeie.
4. Rør inn appelsinjuicen, grønnsaksbuljongen og kokosmelken. Kok opp.
5. Tilsett gulrøtter, søtpotet, paprika og linser og la koke til grønnsakene er passe møre, i ca. 15 minutter. Bland inn ananasbiter og salt like før curryen er ferdig. La det småkoke i 5 minutter.
6. Server med ris og topp med koriander og cashewnøtter eller peanøtter.

Klikk her for utskriftsvennlig versjon.

 

Oppdag flere spennende oppskrifter i vår håndbok!

Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å hjelpe kantiner med å introdusere mer plantebasert mat på menyen. Bestill din håndbok gratis her!