Majones

En silkemyk og velsmakende plantebasert majones. Perfekt til mange retter, for eksempel potetsalat, kikertsalat eller som base for chilimajones. Chilimajones kan bl.a. brukes på toast, eller som dressing til burgere og ovnsbakte poteter.

Gir ca. 8 dl | Utskriftsvennlig versjon | Tilbake til oversikt

Ingredienser Mengde
Dijonsennep
2 ss
Sitronsaft
2 ss
Klar eddik
2 ss
Soyamelk, usøtet
2 dl
Olje, smaksnøytral
6 dl
Sukker
½ ts
Salt
½ ts
Pepper
¼ ts

Fremgangsmåte

1. Kjør dijonsennep, eddik, sitronsaft og soyamelk i en kjøkkenmaskin.

2. Hell oljen forsiktig inn i en tynn stråle mens maskinen kjører. Her må det piskes hele tiden. Fortsett til majonesen tykner.

3. Smak til med sukker, salt og pepper.

Tips: Det er lettere å lykkes med majonesen hvis ingrediensene har samme temperatur.

Chilimajones: Tilsett ½ ts chilipulver mellom steg 2 og 3 for en spicy variant!

Klikk her for utskriftsvennlig versjon.

 

Oppdag flere spennende oppskrifter i vår håndbok!

Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å hjelpe kantiner med å introdusere mer plantebasert mat på menyen. Bestill din håndbok gratis her!