Samarbeid og verktøy
Gjør kantinen grønnere – med enkle grep
Grønnere kantinemat enormt potensial for klimakutt. Grønn Meny hjelper derfor kantiner med å lykkes i overgangen til mer plantebasert mat. Vi tilbyr blant annet tilpassede foredrag, kurs og samarbeidsløsninger for å fremme sunnere og mer miljøvennlige matvalg.
Bestill gratis håndbok
Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å hjelpe kantiner med å introdusere mer plantebasert mat på menyen.
Nyhetsbrev for kantiner
Få nyttige tips og veiledning til hvordan du kan introdusere mer plantebasert mat i din kantine – rett i innboksen med vårt nyhetsbrev!
Prøv nye oppskrifter, få med deg de siste trendene og lær deg plantebaserte salgstriks. Vi sender ut nyhetsbrevet 3 – 4 ganger i året på e-post.
Digital produktliste
Grønn Framtid tilbyr en gratis, oppdatert produktliste til alle kantiner. Listen gir deg enkle løsninger, tips til dressinger, pålegg, søte fristelser og mer, som kan hjelpe deg med å spare tid i kantinen.
Foredrag og kurs om plantebasert mat
Grønn Framtid tilbyr inspirerende foredrag og praktiske kurs for ulike målgrupper, blant annet:
- Kantineledere og ansatte – Opplæring og innsikt i hvordan kantiner kan servere smaksrike plantebaserte retter.
- Beslutningstakere – Foredrag som viser hvordan plantebasert mat kan bidra til bærekraftsmålene og styrke organisasjonens miljøprofil.
- Lærere og elever i restaurant- og matfag – Kurs som fremmer plantebasert matkompetanse blant fremtidens kokker.
- Bedrifter som leverer til storkjøkken – Praktisk veiledning for leverandører som vil bidra til en grønnere matsektor.
Vi tilbyr også en rekke temaer og tilpasser innholdet etter behov. Eksempler på temaer:
- «Plantebasert matlaging» – praktiske kurs med fokus på velsmakende og folkelige retter
- «Vi blir det vi spiser» – hvordan maten påvirker folkehelsen
- «Mat & miljø» – hvordan din institusjon kan gjøre en forskjell
- «Implementering av plantebaserte alternativer i kantiner» – metoder for suksess og tilpasning
- «Nudging for bærekraftig helse» – små grep som kan gjøre en stor forskjell
Gi oss gjerne litt mer informasjon om hvor du ønsker at vi skal bidra, og hvem målgruppen er.
Veiledning
Vi gir deg veiledning i blant annet merking av retter, utvalg hos leverandører, kommunikasjon, nudging og markedsføring.
Menyplanlegging
Grønn Framtid tilbyr hjelp med menyplanlegging tilpasset hver enkelt kantine, i samarbeid med både kokk og ernæringsfysiolog eller annen fagperson innen ernæring.
Tettere samarbeid om implementering av mer plantebasert mat
Grønn Meny hjelper deg gjennom hele prosessen mot en grønnere og mer bærekraftig kantine! Vi tilbyr støtte tilpasset situasjonen til den enkelte kantine som gjør det enkelt å servere sunnere og mer miljøvennlige alternativer.
Gratis hjelp til universitetskantiner!
Takket være ekstern støtte kan vi nå tilby gratis hjelp, kurs og rådgiving til universitetskantiner. Merk at stor interesse kan føre til venteliste.
Har du spørsmål eller ønsker et samarbeid? Ta kontakt med oss! Vi kan også hjelpe med blant annet sertifisering, veiledning, og en oversikt over produkter hos ledende leverandører.